De vraag naar de nieuwe nog niet uitgebrachte iPhone 14 zal nog sterker worden dan afgelopen jaren. Vooral de iPhone 13 stond bekend als de populairste iPhone tot nu toe. Dit kwam naar voren uit één van de bekendste bronnen omtrent Apple en haar producten: analyst Ming-Chi Kuo.

In een tweet op 30 juni 2022 liet Kuo de resultaten zien van zijn laatste enquête in China aan Apple haar distribiteurs en retailers. Zij vertelden dat ze de hoogste aanbetaling tot nu moesten doen voor de iPhone 14. Dit wilt Apple, zodat ze er zeker van zijn dat er een consistente voorraad plaatsvind.

Analyst Kuo spreekt zich uit

Volgens Kuo zijn deze aanbetalingen dus flink hoger dan bij de iPhone 13. Deze aanbetalingen zijn in het leven geroepen, zodat er genoeg voorraad is bij de lancering van een nieuwe iPhone. In sommige gebieden moeten distribiteurs en retailers twee (!) keer zoveel betalen per iPhone.

Kuo schrijft: “De voorspelling van de iPhone 14 verzendingen van leveranciers van componenten is ongeveer 100 miljoen en 90 miljoen eenheden respectievelijk”. “De solide vraag naar de iPhone 14 op de Chinese markt doet mogelijk de bezorgdheid over de risico’s van de iPhone 14 na de lancering verminderen.”

Apple is al langer bezig om de Chinese smartphone markt over te nemen. Een recent rapport laat zien dat de helft van alle verkochte smartphones in China van Apple waren. Andere rapporten laten zien dat Apple marktaandeel verkrijgt ten koste van andere leveranciers.

Bovendien suggereren een aantal rapporten dat de iPhone 13-line-up een grotere vraag kent dan eerdere modellen – en dat de vraag tot later in het jaar aanhoudt dan eerdere line-ups. De line-up van iPhone 14 en iPhone 14 Pro zal naar verwachting een aantal upgrades naar de iPhone brengen, waaronder cameraverbeteringen, wijzigingen in de camera-uitsparing aan de voorzijde en de nieuwste A16-processor van Apple.