Over minder dan zes maanden zal Apple de aankomende iPhone 14 serie aankondigen en kan je de iPhone 14 kopen. Nu de geruchtenstroom op gang begint te komen, zijn er een aantal functies die zo goed als bevestigd zijn voor deze nieuwe telefoons. Lees verder voor een overzicht van vier van de functies die we verwachten op de iPhone 14.

Geen mini-versie meer

Het is al een tijdje geleden dat we hebben gehoord dat de verkoop van de iPhone mini Apple tegenvalt. Nu hebben bronnen van 9to5Mac onlangs bevestigd dat we niet nog een van deze telefoons zullen zien bij de 14-serie.

Volgens onze bronnen zal de nieuwe iPhone 14 (met codenaam D27 en D28) beschikbaar zijn in 6,1-inch en 6,7-inch versies, terwijl de Pro-modellen (met codenaam D73 en D74) mogelijk iets groter zijn om plaats te bieden aan het nieuwe hole-punch + pil-ontwerp.

Dus, als je op zoek bent naar een kleinere telefoon, zal je genoegen moeten nemen met de nieuwe iPhone SE 3.

Verschillend ontwerp tussen gewone en pro-modellen

De iPhone 14 Pro zal een nieuw hole-punch + pill design hebben. Dit zal de eerste keer zijn dat Apple van de iPhone X-look overstapt naar een nieuwe look. Dat gezegd hebbende, zal dit nieuwe ontwerp exclusief zijn voor de Pro-modellen, omdat de reguliere versies waarschijnlijk dezelfde inkeping van de iPhone 13 zullen houden. Deze zal 30% kleiner zijn dan degene die te vinden is op de iPhone 12.

Analist Ross Young bevestigt ook dit rapport door te zeggen dat alle modellen in 2023 weer hetzelfde ontwerp zullen hebben. Tot die tijd, als je het nieuwste ontwerp wilt, zal je voor de Pro-modellen moeten gaan.

A15 Bionic voor iPhone 14, A16 Bionic voor iPhone 14 Pro

Volgens onafhankelijke bronnen van 9to5Mac en analist Ming-Chi Kuo zou Apple dit jaar mogelijk stoppen met de traditie door een aantal iPhone 14-modellen uit te brengen met dezelfde A15-chip als de iPhone 13.

De A15-chip zou de 6,1-inch iPhone 14 en 6,7-inch 14 Max aandrijven, hoewel het RAM-geheugen zou worden geüpgraded van 4 GB naar 6 GB. De nieuwe A16 SoC zou worden gereserveerd voor de duurdere 14 Pro- en 14 Pro Max-modellen.

a15 chip

Op dit moment is het onduidelijk of Apple de A15-chip zal hernoemen voor de gewone 14-telefoons – zoals A15X – of in plaats daarvan de krachtigere versie zal gebruiken die te vinden is in de iPhone 13 Pro.

48-megapixel hoofdsensor voor de iPhone 14 Pro

Een andere belangrijke functie die naar de iPhone 14 Pro komt, is een 48MP breedbeeldsensor. Eerst gesuggereerd door analist Ming-Chi Kuo, was Bloomberg’s Mark Gurman de laatste om te melden over deze nieuwe functie.

Hoewel een 48MP nieuwe functionaliteiten zou kunnen uitsluiten, is het waarschijnlijk dat de iPhone 14 foto’s zal blijven schieten in 12MP, zoals je hier meer kunt lezen. De reguliere iPhone 14-modellen zullen vasthouden aan een 12MP-sensor in alle lenzen.

Er zijn meer geruchten over deze aankomende telefoon. Zo zou Apple waarschijnlijk satellietcommunicatie kunnen toevoegen voor de iPhone uit 2022. Dit was eerst voorspeld voor het 13 model, maar heeft het uiteindelijk niet gehaald. Afgezien van dat, alle van de bovenstaande functies zullen waarschijnlijk deel uitmaken van de iPhone 14.

Welke van deze functies vind jij het meest spannend om te zien op deze nieuwe telefoons? Deel je gedachten in het commentaarveld hieronder.