Apple wil een verdere kloof creëren tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro modellen. We weten al dat het bedrijf verschillende materialen zal gebruiken om de twee modellen te fabriceren. Het lijkt erop dat de iPhone 14 Pro-modellen verder zullen afwijken ten opzichte van de standaardmodellen. Volgens een nieuw rapport zal de iPhone 14 de nieuwste A16 Bionic-chip van Apple missen. Samen met een 48MP-camera in vergelijking met de iPhone 14 Pro-modellen. Bovendien kan het bedrijf dit jaar mogelijk Satelliet-connectiviteit op de iPhone lanceren.

Apple creëert een grotere kloof tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro-modellen omdat de iPhone 14 naar verluidt niet over de A16 Bionic-chip en de 48MP-camera beschikt
In zijn laatste editie van de Power On nieuwsbrief, stelt Mark Gurman dat de iPhone 14 niet zal worden geleverd met een A16 Bionic chip samen met een 48MP camera. Hij benadrukte ook dat het bedrijf een grotere kloof tussen de twee modellen wil creëren. Dit betekent dat de A16 Bionic chip en de 48MP camera exclusief zullen zijn voor de iPhone 14 Pro modellen. De standaardmodellen zullen daarentegen een 12MP Wide camera behouden, net als de huidige iPhone 13-modellen.

iphone 14 max

Gereviseerde Samsung-telefoons verkopen beter dan iPhones

De beslissing van Apple, genoemd door analist Ming-Chi Kuo, zou ook een gevolg kunnen zijn van het wereldwijde tekort aan chips. Voortaan zou een versie van Apple’s A15 Bionic-chip van vorig jaar de standaardmodellen van de iPhone 14 kunnen aandrijven. Wat de prijs betreft, zou de aankomende 6,7-inch iPhone 14 Max 200 dollar goedkoper kunnen zijn dan de huidige iPhone 13 Pro Max.

Wat het ontwerp betreft, zullen de standaard 6,1-inch en 6,7-inch iPhone 14-modellen een soortgelijk ontwerp hebben als de iPhone 13. De iPhone 14 Pro-modellen krijgen echter een ontwerp met twee uitsparingen voor Face ID-onderdelen en de camera aan de voorkant. Het valt nog te bezien of Apple de iPhone 14-modellen zal segregeren op het gebied van rekenkracht met de introductie van de A16 Bionic-chip.

iPhone 14 Pro krijgt A16 Bionic-chip en 48MP-camera

Daarnaast stelt Gurman dat satellietconnectiviteit dit of volgend jaar zijn intrede zou kunnen doen in de iPhone. Het rapport vermeldt ook dat een toekomstig model van de Apple Watch ook satelliet-connectiviteit zou kunnen krijgen. Hoewel concrete details op dit moment schaars zijn, adviseren wij u om het nieuws met een korreltje zout te nemen, omdat het laatste woord bij het bedrijf ligt.

Dit is alles wat er over te zeggen is, mensen. Denk jij dat de iPhone 14 modellen een soortgelijke 48MP camera setup zullen krijgen als de iPhone 14 Pro modellen? Laat ons weten wat je denkt in de comments.