Alle Apple fanaten kunnen niet wachten op de lancering van de iPhone 14 reeks. Echter, zoals vaker het geval, wordt er van te voren al veel gelekt door experts. Net als jullie kunnen wij ook niet genoeg krijgen hiervan. Eén van de belangrijkste geruchten is een uitbreiding van het iPhone 14 werkgeheugen.

iphone 14 werkgeheugen

De laatste geruchten geven aan dat Apple van plan is om de iPhone 14 het meeste werkgeheugen ooit te geven. Als deze geruchten kloppen, zal de iPhone 14 maar liefst 8GB RAM bevatten. Nog niet eerder is dit aantal te vinden geweest in een iPhone. Deze informatie werkt gelekt op de Koreaanse blog Naver. Deze geruchten werden gevonden door informatie rondom de bevoorradingsketen van Apple. De productie van dit werkgeheugen vordert snel.

Waarom werkgeheugen upgrade?

De reden van deze upgrade is de Samsung Galaxy S22. Deze concurrerende smartphone heeft al 8GB RAM en Apple wilt uiteraard niet achter blijven. Bevoorradingsketen expert Jeff Pu gaf eerder aan dat de iPhone 14 maar 6GB RAM zou bevatten. Deze woorden neemt hij nu terug en bevestigd dat er een verandering heeft plaatsgevonden en 8GB RAM nu gebruikt wordt.

De grootste vraag is wat Apple precies met deze extra hoeveelheid werkgeheugen wilt gaan doen. De laatste jaren had Apple de geavanceerde functies al aardig uitgebreid voor bijvoorbeeld het scherm of de camera. Niet alleen de iPads, die al 8GB werkgeheugen hadden, maar ook de iPhones zullen hier dus nu mee uitgerust worden.

Waarom is de iPhone 14 werkgeheugen zo belangrijk?

Het werkgeheugen zijn zoals de naam het zegt, het geheugen voor je telefoon om mee te werken. Je smartphone berekent constant kleine berekening bij elke actie die je doet. Om dit tijdelijk te kunnen onthouden wordt het werkgeheugen gebruikt. Als je bijvoorbeeld je telefoon uitzet, zullen de applicaties afgesloten worden. Dit komt omdat dit tijdelijk wordt opgeslagen.

De iPhone gaat veel efficiënter om met het werkgeheugen dan bijvoorbeeld concurrent Samsung. Hierdoor kon Apple het altijd prima redden met minder werkgeheugen. Dit jaar blijkt toch dat Apple die stap gaat zetten. Reken er maar op dat je iPhone hierdoor een stuk sneller wordt! Het werkgeheugen zal echter niets veranderen aan hoe lang je iPhone 14 batterij mee gaat.

De lancering van Apple haar laatste nieuwe vlaggenschip zal rond september dit jaar plaatsvinden. Echter, er is nog geen officiële verschijningsdatum, maar omdat dit elk jaar zo is, zal dit nu ook het geval zijn. Daarnaast zal deze serie de iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max en de iPhone 14 Pro Max bevatten.