Volgens alle insiders en experts wordt de iPhone 14 de grootste update van Apple tot nu toe te worden. Veel nieuwe upgrades, zoals een betere camera en een betere batterij, niets zal aan het lot worden overgelaten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot deze vlaggenschip gelanceerd wordt. Over de iPhone 14 releasedatum gesproken, is daar al iets meer over bekend? In het verleden is gebleken dat de nieuwste smartphone van Apple altijd op een dinsdag wordt bekend gemaakt. Nu is er een insider die één dinsdag omcirkelt heeft in zijn kalender.

Een Apple website genaamd iDropNews heeft inside informatie omtrent de iPhone 14 releasedatum. Apple heeft altijd zijn eigen evenement waar alle toeters en bellen uit de kast gehaald worden om de bekendmaking van de nieuwste iPhone één groot feest te maken. De datum die zij omcirkelt hebben waarop je de iPhone 14 kopen kunt is 13 september 2022. Midden in de maand dus, maar zoiets hadden wij al aan zien komen.

Natuurlijk moet je nu nog geen vrije dagen plannen of al je vrienden in de midden van de nacht wakker bellen voor dit nieuws. De kans is groot dat het dan uiteindelijk gaat gebeuren, maar toch moet je het als voorzorgsmaatregel voorlopig nog even met een korreltje zout nemen. Zoals bekend is er een te groot chiptekort in de wereld. Deze datum zou een plaatsvervanger kunnen zijn voor nieuws om de iPhone 14 misschien wel uit te stellen. Wij hopen er natuurlijk niet op, maar op dit moment moet je met alles rekening houden. De insiders die met dit nieuws kwamen gaven alleen aan dat er een Apple-event plaatsvind op die datum. Het zou heel erg toevallig zijn als dit niet om de nieuwe iPhone 14 zal gaan, maar toch je weet het nooit.

Toch nog even wachten op de officiële iPhone 14 Releasedatum

De insiders kwamen niet alleen met het nieuws van de iPhone 14 releasedatum. Ook zouden er veel nieuwe toevoegingen samen met de iPhone 14 uitkomen. Denk hierbij aan leuke gadgets, of nieuwe features. Gedacht wordt er aan de Apple Watch 8, die zich meer zal focussen op activiteiten buiten de deur. Ook een Apple Watch SE 2, AirPods Pro 2 en een nieuwe iPad kunnen aan bod komen. Wij denken dat door al deze nieuwe producten het niet zal blijven bij één datum. Apple zal dit aanpakken om meerdere evenementen te organiseren en dit helemaal uit te melken. Niet dat wij klagen, verre van. Het enige nadeel is dat de uitgelekte datum niet voor de iPhone 14 hoeft te zijn, maar juist voor deze gadgets. Dat zou heel erg balen zijn.

Voor het hoge woord van Apple zelf zullen wij nog even moeten wachten. Uit het verleden blijkt dat Apple een week voor de echte lancering bekend maakt wat er gaat gebeuren. In dat geval moeten wij nog even wachten tot 6 september 2022.