De iPhone 14 zal in 2022 uitgebracht worden als Apple haar nieuwe vlaggenschip. Hoe zit het echter met draadloos opladen? De vorige serie iPhones hadden deze functie namelijk wel. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de iPhone 14 draadloos opladen.

iphone 14 draadloos opladen

iPhone 14 draadloos opladen op een pad

Draadloos opladen is een standaard en een verwachte functie van de meeste smartphones tegenwoordig. Echter, houdt dat ook in dat de iPhone 14 van Apple draadloos opgeladen kan worden? Misschien wordt het niet door iedereen gebruikt, maar draadloos opladen kan een ongelofelijk makkelijk en efficiënte functie zijn. Je komt thuis, legt je telefoon op een draadloze oplader pad en je iPhone 14 batterij wordt direct volgeladen! Er is geen gedoe nodig met draden of deze er op de juiste manier in doen.

Een belangrijke reden waarom draadloos opladen zo handig is, is omdat dit beschikbaar is op de meeste smartphones. De recente vlaggenschip van Samung is de Galaxy S22 en heeft dit bijvoorbeeld ook. Je ziet deze functie ook steeds vaker bij de wat betaalbaardere versies als de S21 FE, de Google Pixel 6 of de iPhone SE 3.

Maar wat betreft de iPhone 14? De iPhone 14 zal uitkomen rond september 2022 als de succesvolle opvolger van de iPhone 13 reeks. Naar verwachting zal de iPhone 14 een 6.12 inch scherm, een A16 Bionic chip en een verbeterde camera functie hebben. Gelukkig zitten bij deze plannen – gelukkig – ook een draadloos oplaadbare functie. Daarnaast kan je met elk iPhone 14 telefoonhoesje ook gewoon je smartphone draadloos opladen.

Hoe werkt dit precies?

De iPhone 14 zal volledig geschikt zijn om draadloos opgeladen te worden. Hierin gaat deze smartphone de eerdere edities voor van Apple. Als je de iPhone 14 op een oplaadaccessoire legt, zal je telefoon automatisch opgeladen worden. De draadloze oplaadsnelheid zal wel relatief langzaam zijn met ongeveer 7.5W. Het is dus misschien geen ideale manier als je snel je iPhone opgeladen wilt hebben. Als je dus de tijd hebt en je wilt zonder gedoe met kabels je telefoon opladen, gebruik dan deze draadloze oplaad functie.

Als je wel snel je iPhone draadloos wilt opladen is de MagSafe oplaadaccessoire een optie. Deze optie is ontstaan bij de uitgave van de iPhone 12 in 2020 en zal ook bij de iPhone 14 mogelijk zijn. Het MagSafe systeem is door Apple gecreëerd en bestaat uit krachtige magneten die zorgen voor een dubbel zo snel mogelijke oplaadtijd. Deze functie gebruikt maar liefst 15W in plaats van de eerdere 7.5W!