De iPhone 14 batterij is één van de belangrijkste overwegingen die mensen maken als ze een iPhone 14 kopen gaan. Met de aankondiging van de iPhone 14 serie dat steeds dichterbij komt, zijn zowel de batterijduur als de oplaadtijden in de gedachten van veel mensen. Het wordt – door onderzoeken ondersteund – gezien als de belangrijkste factoren van een smartphone. Veel informatie hebben wij op het moment van schrijven niet, maar we zullen proberen op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven.

iphone 14 batterij

Gaat de iPhone 14 batterij beter zijn?

Voor nu is het enige antwoord dat we hebben: Misschien. Een rapport van een paar maanden geleden door Taiwan’s Economic Daily News zegt dat de iPhone 14 met een gloednieuwe 5G chip op de markt komt. Deze chip zal ondersteuning bieden voor de Wi-Fi 6E connectie. Misschien nog belangrijker is dat deze nieuwe chip gemaakt door het 6nm proces. Dit maakt de chip kleiner en efficiënter.

Met de nieuwe 5G chip zal Apple zeker zorgen dat de iPhone 14 batterij langer duurt dan die van de iPhone 13 serie. Dit zal gebeuren door de lagere stroomverbruik van de chip en het meer ruimte hebben voor een grotere batterij. Het is alleen nog niet bekend of de grotere speelruimte gebruikt wordt voor de batterij of voor iets anders, zoals een betere 5G verbinding bijvoorbeeld.

Naast de geruchten rondom de nieuwe 5G chip is er op dit moment niets nieuws rondom de iPhone 14 batterij. Bekijk dit artikel zeker vaker in de toekomst om te kijken of er nieuwe informatie rondom dit onderwerp is!

Hoeveel batterij gaat de iPhone 14 hebben?

Hedendaags is er geen nieuwe informatie rondom de grootte van de iPhone 14 batterij. Dat gezegd hebbende, de nieuwe 5G chip kan ervoor zorgen dat er een grotere batterij in de iPhone 14 komt. Door te kijken wat er de vorige jaren veranderd is bij de voorgaande iPhone series kunnen we een idee krijgen wat voor verbeteringen we krijgen:

Zal de iPhone 14 een USB-C gebruiken?

Een recente uitspraak van de Europese commissie zorgt ervoor dat de vraag om één gezamenlijke oplaadpoort in alle telefoons sterker wordt. Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk wat deze uitspraak zal gaan doen voor de iPhone 14. Het is echter wel iets om in je achterhoofd te houden. Experts voorspellen echter dat de iPhone 14 serie gewoon met de gebruikelijke lightning-poort komt.

Hoe snel zal de batterij opladen?

Apple zijn vlaggenschip loopt vaker achter als het komt op oplaadcapaciteiten. De concurrentie van de iPhone, zoals Android of Huawei hebben vaak een veel snellere oplaadtijd dan de iPhone. De iPhone 13 heeft een maximum van 20W wanneer het opgeladen wordt met een kabel en 15W als het draadloos wordt opgeladen. De Samsung Galaxy S22 kan maar liefst bedraad met maximaal  45W worden opgeladen!

Er is helaas nog niet duidelijk of er iets gaat veranderen bij de iPhone 14 batterij. De uitspraak van de Europese Commissie en de concurrenten van Apple zorgen wel dat het vuurtje aardig opgestookt wordt!