De hype rondom de iPhone 14 Max wordt steeds maar groter. Het gerucht gaat dat deze versie van de iPhone 14 een groter scherm krijgt. Hierdoor krijgen alle mensen – dus ook zonder de iPhone 14 Pro te kopen – een extra mogelijkheid op een groter scherm. Wij hebben echter een andere interesse, namelijk in de standaard iPhone 14. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat ongeveer 6.1 inches – ongeveer 15 cm – de perfecte iPhone 14 schermgrootte is. Laat ons het even uitleggen.

De aller eerste iPhone waardoor onze liefde voor Apple ontstond was de iPhone 4s. Een prachtig apparaatje dat als een klein computertje aanvoelde toentertijd. Als wij nu naar de huidige robuuste en gigantische iPhones kijken is het nog lastig voor te stellen. Hoe konden wij toentertijd iets gedaan krijgen op een kleine 3.5 inch schermpje? Wij snappen het nu natuurlijk ook wel. Het is prachtig om te gamen of video’s te kijken op een groter scherm. Toch besluipt ons het gevoel dat een scherm groter dan 6.2 inches – ongeveer 16 cm – echt niet nodig is.

Door de Covid-19 pandemie zijn wij vaak wezen wandelen om ons appartement te ontvluchten. Dat betekende dat het erg fijn was om een smartphone te hebben die makkelijk in broekzak gleed. Daarnaast was het ook fijn dat het scherm niet al te groot en zwaar aanvoelde. Het paste allemaal precies. Waarom zouden wij dan graag nog een grotere iPhone willen die misschien amper of niet in onze broekzakken past?

De iPhone 14 Schermgrootte versus S22

Tot nu toe is de iPhone 13 Pro toch wel het perfecte plaatje. De combinatie van zijn 6.1-inch Retina scherm en platte hoeken betekent dat het scherm groot aanvoelt, maar toch makkelijk te bedienen is met één hand. Het gebrek aan ronde hoeken betekent dat de iPhone niet snel het gevoel geeft uit je hand te vallen.

Als wij dan toch de iPhone 13 Pro Max in handen krijgen, die collega’s veel gebruikt wordt, dan voelt het een ongemakkelijk stuk metaal en glas. Natuurlijk is het de beste smartphone van dit moment, maar een iPhone zo groot, wat moet je er precies mee? Het grappige is dat één van onze collega’s een smartphone heeft die niet in zijn broek past. Go iPhone 13 Pro Max! Aan het eind van het jaar valt daarom onze oog direct op de iPhone 14 (Pro).

Wat ook mijn mening rondom de iPhone 13 Pro aansterkt is – zoals niet het geval is bij de Galaxy S22 en de Galaxy S22 Ultra – is dat je weinig missen moet. Misschien alleen een beetje ten opzichte van de batterijleven, maar dat is het dan wel.

Er zouden naar onze mening meer smartphones moeten komen waar je in één serie een middelgrote keuze hebt. Deze middelgrote keuze moet dan weinig te min doen op het gebied van camera specificaties of opslaggeheugen.

Bijvoorbeeld zouden wij graag de Google Pixel 7 twee schermgroottes aangeboden willen zien hebben. Wij zullen niet de enigen zijn. Een medium iPhone 14 schermgrootte zonder andere belangrijke features te missen. Dat zou voor ons toch wel het perfecte plaatje zijn. En door de huidige veranderingen bij Apple zijn wij hen erg dankbaar. Lezen jullie mee, Samsung en Google?